به گزارش آهن نیوز محرمیان معاون فناوری های نوین بانک مرکزی در مورد ریال دیجیتال گفت: در حال حاضر تراکنشهای بانکی مردم در بستر الکترونیک انجام میشود، ولی پول در بانک قرار دارد، ریال دیجیتال همان اسکناس است که فاقد فیزیک اسکناس است، اما همه اطلاعات آن در گوشی موبایل مشتری خواهد بود.
به گفته محرمیان: اسکناس را نمیتوان به واحد های کوچکتر تبدیل کرد، اما در ریال دیجیتال ارقام ریز هم قابل پرداخت است.
وی اعلام کرد: طرح ریال دیجیتال اول در جزیره کیش به شکل آزمایشی اجرا میشود و به تدریج در سایر نقاط کشور هم اجرایی خواهد شد.
معاون بانک مرکزی در باره تجمیع کارتهای بانکها نیز گفت: عملیات تجمیع کارتها در قالب یک اپلیکشن از سال ۱۳۹۹ از سمت بانک مرکزی کارها انجام شده اما به منظور تجهیز زیرساخت های لازم در شبکه پرداخت عملیات مقداری طولانی شد.
محرمیان توضیح داد: هم اکنون خدمات PSP با همکاری چند بانک به خصوص بانک تجارت عملیاتی شده است و الان تعدادی از کارتخوان ها در کشور به این خدمت مجهز شده اند و این تراکنش قابل انجام است.
به گزارش آهن نیوز PSP مخفف عبارت Payment Service Provider است که میتوانیم آن را «شرکت ارائهدهندهی خدمات پرداخت الکترونیک» ترجمه کنیم.
PSPها شرکتهای ثالثی هستند که فرایند دریافت پول از مشتریان را برای کسبوکارهای آنلاین مدیریت میکنند.
در واقع شرکتهای پرداخت الکترونیک (که از بزرگترین شرکتهای حوزه پولی و مالی کشور هستند)، واسطی بین کسبوکارها و موسسهی مالی (بانکها) بوده و در فرایندهای تبادل پول دخالت دارند.
این شرکتهای پرداخت الکترونیک، فرایند خرید کالا و جابهجایی دیجیتالی پول را ممکن میکنند.
معاون فناوری های نوین بانک مرکزی خاطر نشان کرد: این امکان فراهم شده تا اطلاعات کارتهای بانکی که الان به صورت فیزیکی در اختیار افراد است در گوشی تلفن همراه افراد در قالب یک اپلیکشن ثبت شود و فرد در هنگام خرید وقتی به فروشگاه مراجعه می کند گوشی تلفن همراه فرد تبدیل به هر یک از کارتهای بانکی وی می شود؛ کافی است یکی از کارت ها به صورت پیش فرض انتخاب شود و پس از باز شدن قفل گوشی تلفن همراه بارکد خوان مقابل گوشی قرار گیرد و پول کالای خریداری شده جابه جا شود.
انتهای پیام/
نظر شما